Ellen Adank (1962) | Schilderen & keramiek

Tekenen en schilderen doe ik eigenlijk al van kinds af aan. De afgelopen 15 jaar ben ik me steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Ik volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ik veel in acryl, de laatste jaren heb ik echter de liefde opgevat voor olieverf.   

Ik schilder graag abstracte portretten en ander abstract werk, maar ook de dieren in mijn directe omgeving hebben mijn warme interesse. Ik vervaardig regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht.  

Ook exposeer ik regelmatig en deed voorgaande jaren mee aan de Open Atelier Route Leusden-Woudenberg en de Kunstroute Maarn-Doorn. Ik exposeer ook elders mijn werk, zoals momenteel in de Hogeschool van Dronten samen met Rietje Smal, Ineke Wurfbain en Nicole Kruimel (nog te bezoeken tot 1 juli 2020) en in Het Kunstenhuis te Zeist. 

Met olieverf, oliepastel en paletmes kun je je creativiteit de vrije hand geven. Maar ook het verwerken van papier, foto’s, zand, gips en textiel biedt eindeloze mogelijkheden, die ik vaak toepas in mijn werk.

Tekst bij het schilderij voor het thema “75 jaar vrijheid”:
Soms zit je hoofd zo vol met alledaagse beslommeringen en muizenissen. Dan is het heerlijk om een leeg doek te pakken en een palet met maar een paar kleuren. En dan je hoofd leegmaken door kleur aan te brengen op het doek en te zien wat er ontstaat. Dat geeft ruimte en is voor mij vrijheid.